Henk van Dam

Henk van Dam is onze gemeentelijk werker. Hij gaat regelmatig voor in onze diensten, hij doet pastorale zorg en geeft samen met de kerkenraad leiding aan de gemeente.

Hij stelt zich voor:

Al middelste in een gezin van drie kinderen ben ik geboren in Dirksland, een klein dorpje op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Ik heb daar mijn jeugd doorgebracht tot ik op mijn 18e op kamers ging wonen in Gouda i.v.m. mijn studie aan (toen nog) de pedagogische academie. Na drie jaar studeerde ik af en werd benoemd als docent godsdienst/ Nederlands op een Mavo/LTO school in Rouveen. Een prima baan maar ook toen trok het werk in de kerk al. Vandaar dat ik een Hbo-opleiding theologie heb gevolgd in Zwolle, aan de Jan Busch-straat, vlakbij de Kapel. De combinatie van beide opleidingen maakte een overstap mogelijk naar een baan als (jeugd)werker in de kerk: eerst als jeugdwerkleider in de regio Elburg, daarna als landelijk jeugd-evangelist bij De Windroos en vervolgens als toeruster bij Radar, een organisatie voor geloofsopvoeding die ik zelf heb opgericht.

Vanuit die periode (1997) stammen de eerste contacten met de Vrije Evangelische Gemeenten. Sinds 2001 ben ik werkzaam in Meppel, sinds 2006 in onze gemeente en daardoor ook nauw verbonden met het proces van revitalisering van onze gemeente.

In 2000 zijn Jose en ik getrouwd. Ons samengestelde gezin bestaat uit 7 kinderen en inmiddels hebben we ook al 7 kleinkinderen.

We voelen ons binnen de Vrije Evangelische Beweging helemaal thuis. Jose is opgegroeid in een VEG-nest (Oldebroek), ik ervaar de manier waarop onze kerkelijke verworteling en onze evangelische bevlogenheid met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken als heel bijzonder en evenwichtig. Het is een voorrecht en een vreugde om samen met enthousiaste en betrokken gemeenteleden in onze gemeente aan die unieke manier van kerk-zijn vorm en inhoud te geven.