Maatregelen vanwege het corona-virus

Online diensten

Tip: abonneer je op ons YouTube Kanaal

We hebben elke zondagochtend een (online) dienst. Deze is live te volgen via YouTube. De de linkjes naar de diensten zijn te vinden op onze activiteitenpagina en op onze facebookpagina.

In YouTube kun je je abonneren op ons YouTube Kanaal: VEG Zwolle Je krijgt dan in YouTube automatisch de nieuwe diensten te zien en kunt gemakkelijk diensten terugkijken. Voor mensen met een Smart TV is dit de aangewezen manier om makkelijk toegang te krijgen tot de online diensten.

Abonneren kan op meerdere manieren, ik leg de twee makkelijkste uit. Het maakt niet uit welke je kiest.

 1. Klik op het rode knopje ABONNEREN bij één van de video’s van de online diensten.
 2. Je zoekt op YouTube naar “VEG Zwolle”, je krijgt dan als zoekresultaat ons kanaal, ook daar kun je klikken op het knopje ABONNEREN

Diensten weer toegankelijk voor gemeenteleden vanaf 13 mei 2021

 • Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Dat kan bij Marja van Gelder zowel telefonisch als per mail (038-4656940 of mlvangelder@hetnet.nl). Aanmelding kan vanaf maandagmorgen tot en met vrijdagavond en alleen voor de eerstkomende zondag. Let op: voor ouders die met hun kinderen komen geldt dat ook de kinderen die meekomen aangemeld moeten worden i.v.m. de organisatie van de kinderopvang.
 • Op de betreffende zondag geldt dat wie zich aangemeld heeft welkom is vanaf 9.35 uur tot uiterlijk 9.50 uur. Later binnenkomen kan echt niet, i.v.m. tijdig starten van de livestream. Belangrijk: kom uitsluitend via de hoofdingang, wacht buiten, houd onderling afstand.
 • Wanneer de koster je binnenlaat: handen ontsmetten, mondkapje hoeft miv 27 juni 2021 niet meer op, plaats nemen op de plek die de koster je wijst.
 • Tijdens de dienst in principe geen toiletbezoek.
 • Meezingen is miv 27 juni 2021 weer toegestaan, op spraakniveau.
 • Na afloop van de dienst op aanwijzing van de koster de Kapel verlaten, tot die tijd blijven zitten.
 • Garderobe wordt niet gebruikt, (jassen over de rugleuning van de stoel).
 • Bij het verlaten van de Kapel groepsvorming buiten voorkomen, zorg dat de 1,5 meter gewaarborgd blijft.
 • Ouders met kinderen brengen hun kinderen naar de kinderopvang via de deur op de parkeerplaats en gaan daarna buitenom via de hoofdingang de kerkzaal binnen. Na afloop via dezelfde route de kinderen ophalen, dus niet binnendoor! Niet langer dan noodzakelijk in het Trefpunt blijven, ook daar willen we groepsvormig voorkomen en afstand bewaren.

We hopen dat deze afspraken bijdragen aan een goed verloop van het geheel. We benadrukken de verantwoordelijkheid van ons allen in dezen. Laten we zuinig zijn op elkaar en op de mogelijkheid die er is om de diensten weer bij te wonen in de Kapel.

Overige afspraken door het corona-team 27 juni 2021:

 1. Anderhalve meter maatregel blijft gehandhaafd, daarin verandert niets.
 2. We mogen weer samen zingen en dat gaan we ook doen! Alle liederen zijn weer samenzangliederen, we zingen mee op spraakniveau.
 3. Mondkapjes zijn alleen nog verplicht als de anderhalve meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Dat kan in onze situatie wel en daarom vervalt die plicht. Mensen die het zelf prettig vinden om nog wel een mondkapje te dragen bij binnenkomst in de Kapel en het verlaten van de Kapel mogen daar natuurlijk zelf voor kiezen.
 4. Koffiedrinken doen we buiten en op anderhalve meter afstand.