Startzondag

Deze dienst is een combinatie van wat we in elke dienst gewend zijn en onderdelen die zijn ingevoegd vanwege de start van het nieuwe seizoen. Aansluitend aan de dienst (die door deze combinatie langer duurt dan we gewend zijn) is er een gezamenlijke lunch als afsluiting van het programma.

Thema van de startdienst is: ”Heilig (t)huis”.
De dienst (die tegelijk het totaalprogramma is) bestaat uit drie onderdelen:

  • Een moment van woord, lied, gebed en verkondiging. Tijdens dit eerste onderdeel vieren we ook het avondmaal en doen dat op een manier die onze verbondenheid met elkaar gestalte geeft en onderstreept.
  • Een speed-date: we zijn met steeds wisselende partners kort in gesprek over een stelling, een vraag, een uitspraak of een filmpje. In de gesprekken komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde. Het kan gaan over je persoonlijk geloof, over de gemeente, maar ook over je leven van alledag, je beroep, je gezin of je hobby. Het gaat bij dit onderdeel niet om allerlei diepzinnige en inhoudelijke gesprekken maar vooral om de kortstondige ontmoeting met meerdere mensen. En wie weet roept een eerste speeddate een vervolgafspraak op met iemand. Het zou zomaar kunnen.
  • Een drietal workshops waaruit je er eentje kunt kiezen en die elk als effect hebben dat je met andere gemeenteleden iets gaat doen wat verbindend werkt.

Tussen elk onderdeel door is er een pauze, is er iets te drinken en vervolgens gaan we door naar het volgende onderdeel.
Na onderdeel 3 is er een gevarieerde lunch als afsluiting.